RI&E

Een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is een verplicht onderdeel van de Arbowet. Het beschrijft de Risico's in het bedrijf op het gebied van gezondheid en veiligheid van de werknemers. Door de arbeidsrisico's te inventariseren krijgt een werkgever snel inzicht in de situatie en kan hij zien waar verbeteringen in de onderneming nodig zijn.

Als de RI&E in kaart is gebracht, wordt vervolgens een plan van aanpak gemaakt. In het plan van aanpak is beschreven welke maatregelen genomen worden om de ge├»nventariseerde risico's aan te pakken. Tevens staat in het plan van aanpak binnen welk termijn deze maatregelen uitgevoerd worden. Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. De arbeidsinspectie zal naar het plan van aanpak vragen als zij uw bedrijf bezoeken.

Branche RI&E Mode- & Interieur
Als lid van MODINT kunt u gebruik maken van de branche Ri&E Mode- & Interieur. Dit instrument kunt u downloaden op www.rie.nl.  Dit RI&E-instrument is erkend voor de toetsingsvrijstelling. Bedrijven met 25 medewerkers of minder die gebruik maken van dit instrument en onder deze branche vallen, hoeven de RI&E niet te laten toetsen. Met deze digitale RI&E voldoet u in 5 stappen aan uw arboverplichting wat betreft het hebben van een risico-inventarisatie & -evaluatie.

Indien uw bedrijf meer dan 25 werknemers heeft dient u de uitgevoerde branche RI&E te laten toesten door MODINT Arbo. Download ons aanmeldingsformulier en stuur deze voorzien van uw uitgevoerde digitale RI&E aan sales@modintarbo.nl. Wij zullen dan contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.

Geen Branche RI&E Mode- & Interieur
Kan uw bedrijf geen gebruik maken van de branche RI&E Mode-& Interieur, vraag dan een offerte aan bij MODINT Arbo. U kunt hiervoor ook gebruik maken van ons aanmeldingsformulier.

Mocht u nog vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met Monique Creemers op telefoonnummer: 0251-501732